Ce telefon să-mi iau?

Tot mai mulți oameni încep să renunțe la laptopuri și să își facă treaba cu ajutorul telefoanelor mobile. M-am gândit să scriu ceva informativ despre modul în care trebuie să vă alegeți un telefon mobil.

Design

designs

Atunci când cumperi un telefon, primul lucru care îți atrage atenția este cu siguranță aspectul acestuia. De aceea, în 2018 un telefon trebuie să arate bine și să fie construit din materiale de calitate, preferabil ar fi aluminiu și sticlă, însă acum depinde și bugetul maxim pe care ai fi dispus să îl cheltui. Dacă nu vrei să scoți din buzunar foarte mulți bani atunci poți opta pentru ceva din plastic.

Baterie

best-smartphone-battery-670x335

Pentru că în ultimii ani tehnologia a avansat doar în anumite direcții, bateria rămâne în continuare o problema și în anul 2018. Deși mulți specialiști online recomandă baterii cu capacitate mare, eu personal recomand telefoane cu sistem de operare bine optimizat. În felul acesta și bateria reușește să „scoată” o autonomie de invidiat. Degeaba avem o baterie de 5000 mAh dacă sistemul de operare este unul prost optimizat și consum în numai câteva ore jumătate din energie. În plus, se pot cumpăra baterii externe, acestea asigurând un plus de autonomie.

Specificații Tehnice

Oare mai contează în 2018? Mai face cineva diferența dintre un procesor DualCore și unul OctaCore? Nu știu, eu n-am fost niciodată fanul telefoanelor cu specificații de top. La un telefon mobil mă interesează să funcționeze în parametri optimi, să nu aibă lag și să pot rula in condiții decente cele mai populare aplicații (Facebook, email, maps, cameră și editare photo, etc). Degeaba are el procesor de ultimă generație dacă sistemul de operare este unul prost optimizat si are lag chiar și atunci când îl folosim pentru task-uri uzuale. Așadar în 2018 ar trebui să punem accent pe experiența în utilizare și mai putin pe specificațiile tehnice.

Sistemul de operare

blog smartphone

Înainte să cumperi un telefon mobil este bine sa știi dacă producătorul oferă update rapid pentru OS sau trebuie sa aștepți ani de zile până primești o versiune mai nouă pentru sistemul de operare. De asemenea în 2018 producătorii ar trebui să renunțe la interfețele prost optimizate care nu fac decât să strice experiența Android. Totuși, dacă alegi un model de la un producător consacrat, cu siguranță nu vei avea probleme cu update-urile. Nu trebuie să-ți faci speranțe prea mari dacă alegi un telefon chinezesc, acolo update-urile software sunt aproape inexistente.

Camera Foto

poye cu smartphone

Toată lumea face poze, toată lumea vrea ca telefonul cumpărat să aibă cea mai bună camera foto. Oare mai trebuie să ne facem griji în 2018 că telefonul cumpărat nu este unul cu camera foto bună? Eu zic că nu. Dacă scoatem din ecuație modelele foarte ieftine, atunci majoritatea smartphone-urilor prezente pe piață în această perioadă au camere foto foarte bune. Bineînțeles că nu putem compara niciodată camera foto de la un telefon mobil cu cea pe care o avem la o cameră foto dedicată.

Rețineți, cumpărați telefoane care să vă satisfacă nevoile și pretențiile design-utilizare, nu nevoile cocălărești de a avea neapărat ultimul model!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *