Cele trei întrebări

Ne pierdem în detalii, iar manipularea e în floare, deci ce facem? De unde începem? Vrem să începem? Am auzit mai multe răspunsuri la întrebarea : Ce ar trebui să se schimbe ca să te întorci în țară? O să enumăr câteva care am considerat că sunt mai comune. Fiecare are frica lui, dar câteva dintre frici sunt mai  comune.

  • M-aș întoarce dacă infractorii ar fi mult mai aspru pedepsiți. Am tot văzut criminali, violatori, oameni agresivi care au provocat suferințe altor oameni, judecați în libertate. Violatori care iau 3 ani de pușcărie, șoferi băuți care omoară oameni pe trecerea de pietoni sau trotuare  și primesc 18 luni cu suspendare. E imposibil așa ceva. Dacă copilul meu pățește ceva, vreau sa fiu sigur că va plăti cel care a provocat toată treaba. Vreau să știu că dacă un politician fură din banii publici, primește peste 10 ani cu executare plus banii recuperați, dacă nu se pot recupera banii, să mai primească 10 ani. În felul acesta nu mai pun predecesorii lui mana pe nici un leu.
  • M-aș întoarce în țară dacă justiția s-ar mișca mult mai repede. Ar trebui impus un număr maxim de zile între termene. As veni acasă dacă aș ști sigur că din banii pe care îi plătesc la Casa de Asigurări de Sănătate se face ceva concret.
  • M-aș întoarce în țară dacă statul român are un plan de dezvoltare rurală pe termen lung. M-aș întoarce dacă nu ar mai fi corupți și mincinoși la putere.
  • Aș veni înapoi acasă dacă viața la oraș nu ar mai fi așa infernală. Acolo trebuie să trecem peste cadavre ca să putem ajunge în timp util la muncă. Oriunde într-un oraș mare “dacă nu te descurci” ești un fraier.
  • Planific să mă întorc acasă, însă mai aștept să se schimbe ceva. Eu sunt de părere că trebuie modificată Constituția drastic, Constituția și forma de guvernare, altfel nu avem nici o șansă.
  • Aș veni acasă dacă aș știi ca fiul meu de 3 ani poate să beneficieze de un sistem educational decent, de un sistem medical la fel ( măcar decent) . Atunci când vrea să facă ceva cu viata lui, să nu fie descurajat de copii celor care au reușit să obțină foloase necuvenite prin furt. Fiscul e o problemă majoră în România (ANAF-ul are ce are doar cu populația care muncește și câștigă banii cu trudă, restul care fură parcă ies ca prin minune din radarele instituției).
  • Mi-aș dori să nu îmi fie copilul batjocorit în școli, de cei care au o stare materială mai bună,  mi-as dori ca toți copiii sa aibe acces la psiholog. Unu bun, nu unul care e acolo de decor.
  • Sunt un spirit de luptător, aș veni acasă să schimb țara, împreună cu ceilalți români dacă aș știi că justiția ține cu dreptatea. Aș vrea să văd că atunci când merg cu o filmare în care un doctor a luat mită sau dacă cineva îmi cere ceva pentru un serviciu care ar trebui să fie gratuit , el o să plătească. Să văd că plângerea mea ajunge să fie prelucrată mult mai repede, iar dosarul în care acel doctor, polițist, primar  sau ce o fi e acuzat de luare de mita, este judecat în maxim 90 de zile. Când justiția e dreaptă și se mișcă repede, cei ca mine pot face diferența în țară și le pot da încredere și celorlalți.

 

      Am observat cum oamenii nu au încredere în justiție, nu în cea actuală. Clar trebuie modificat ceva, însă nu cum vrea PSD-ul, nu în forma asta. Soluții sunt multe, cele mai viabile au nevoie de timp, planuri și discuții pe termen lung, dar ce facem atunci când nu mai putem plănui pe termen lung? Când populația tării fuge de locurile natale și trebuie făcut ceva imediat? Cineva a propus ca toți oamenii care se considera cinstiți să facă o greva generală, pur și simplu să își oprească activitatea. E foarte greu de făcut așa ceva și nu știu dacă ar schimba ceva într-un timp scurt.

     În postul următor o să fac un chestionar cu întrebări  sau/și propuneri pe care sper să îl îmbogățesc cu ajutorul vostru.

     

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *