Cum să vă protejați copii de amenințările venite din mediul online

 

        Am văzut în ultimele luni extrem de mulți părinți care habar nu au ce fac copii lor în mediul online. Este  adevărat că trăim într-un ritm alert, iar diferența dintre generații este uriașă. Cu toate acestea, ca părinte ai obligația să îți protejezi copilul de toate amenințările. În era post – internet  amenințările erau mai mult fizice, iar părinții știau  în cea mai mare parte unde se afla copilul și cam ce face. În era internetului însă, lucrurile stau total diferit din mai multe motive. Copii sunt mult mai avansați în comparație cu părinții lor când vorbim de cunoștințele tehnologice. Există însă câteva “trucuri tehnologice” care ajută chiar și până cei mai neexperimentați părinți să aibă grijă de copii lor atunci când își petrec timpul în mediul online.

      O funcție pe care cele mai multe suite de securitate o au se numește: control parental. Există mai multe tipuri cu și fără plată. O să va dau cu exemplu de program gratuit cu ajutorul căruia controlați conținutul  pe care copilul dumneavoastră îl accesează. Am testat câteva dintre soluții și trebuie să spun că nu există una perfectă, depinde de vârsta copilului. Trebuie să înțelegem că aplicațiile trebuie setate corespunzător, adică copilul trebuie totuși să aibă o libertate de căutare și să nu se simtă controlat pentru că atunci nu v-a mai accesa nimic de pe internetul de acasă sau de pe dispozitivele care sunt controlate. Cu aceste aplicații puteți primi statistici zilnice/săptămânale/lunare în format text cu ce cuvinte caută copilul și/sau ce pagini vizitează, câte ore folosește internetul, etc. Ele mai pot bloca anumite pagini web la alegerea dumneavoastră. Mai pot limita accesul sau pot bloca anumite cuvinte/imagini/video-uri  ofensatoare. Exista aplicații și pentru telefonul mobil.

Primul program recomandat ( nu înseamnă că e cel mai bun) este  Qustodio. Îl puteți descărca de pe pagina oficială a producătorului apăsând pe numele lui.

 

Qustodio vă ajută să vă protejați copiii când sunt online. Se poate vedea modul în care utilizează internetul, stabiliți limite de acces sănătoase, și protejați împotriva conținutului periculos sau nepotrivit, hărțuirea online , și prădători on-line. Qustodio este simplu, ușor de folosit și gratuit .

 

Tehnologia avansată Qustodio vă asigură că nici un conținut nu scapă de supraveghere. Ori de câte ori copiii sunt on-line, Qustodio este acolo pentru a-i monitoriza și ghida în condiții de siguranță.

Qustodio monitorizează participarea copilului dumneavoastră în rețelele sociale și programele de chat , precum și comportamentul lor de navigare. Descoperi cu cine vorbesc copiii și obțineți alerte instantanee pentru activitate suspectă .

Stabiliți limite sănătoase de timp petrecut on-line copiilor dumneavoastră .

Portal Web Qustodio vă permite să monitorizați și să gestionați activitatea lor de la orice locație sau dispozitiv.

Qustodio este proiectat pentru a fi inviolabil, astfel încât, indiferent cât de avansat tehnic sunt copiii, ei nu pot găsi modalități să limiteze și să controleze ce ați instituit.

Qustodio vă ajută :

-să vedeți modul în care copiii folosesc internetul ,

-să știți cu cine vorbesc online,

-să blocați site-uri web periculoase ,

-pentru a proteja copiii de la intimidare și prădători ,

-de a gestiona timpul petrecut pe internet de copii.

 

        Nu lăsați copii neprotejați, pericolele sunt din ce în ce mai mari în mediul online.  

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *