Politicianul prost sau corupt este rezultatul poporului

 

Politicianul prost sau corupt este rezultatul  nostru , al poporului. Dezinteresul față de dreptul de a-și exprima direcția politică, votul greșit (anulat), nedocumentarea înainte de a pune ștampila în dreptul unui om sau partid, toate acestea duc la o posibilitate ca anumite grupuri politice să dețină monopolul la conducere.

Este vina noastră, a oamenilor de rând că avem o clasă politică atât de coruptă, atât de murdară și de incultă. E vina noastră penru că suntem prea ușor de mințit, prea ușor de păcălit, foarte dezinteresați față de viitorul nostru și al copiilor noștri. Politica se face pe termen mediu și lung. Sutem vinovați dacă noi ca popor,ne lăsăm călcați în picioare. Un salariu, o pensie mărită este direct legată de o producție mărita, de un câștig  crescut față de anul precedent. Suntem total îndreptățiți să cerem alocații și pensii mai mari, însă aruncând o privire asupra infrasctructurii, asupra sistemului de sănătate, spitalelor, unităților de învățământ, sutem obligați să renunțăm la aceste măriri. Haide-ți să punem întrebări asupra  direcției banilor publici (investiți prost, cu sau fără interese). Haideți să luăm măsuri ca de acum înainte să avem specialiști care știu să facă un proiect, care știu cum unde trebuie făcute investițiile ca să fie in favoarea poporului.

Ca să putem avea încredere în politicieini, va trebui să le dăm mai mult timp la dispoziție. Încrederea se câștigă cu timpul, iar noi ca popor,nu mai avem răbdare și asta pe bună dreptate.

Nu avem voie să votăm politicieni corupți, cu dosare, indiferent de situație. Suntem vinovați dacă alegem anumiți politicieni ori partide doar cu argumentul că avem o cunoștință sau rudă acolo și sperăm ca pe termen scurt să o ducem mai bine. Partidele se schimbă, oameii ajunși in funcții de conducere la fel, iar la  bătrânețile noastre, copii, nepoții vor avea de suferit. Da, este vina noastră dacă peste 10 ani o să fim în același punct. Noi ca popor nu sutem uniți, vedem doar răul unul în celălalt, ne gândim doar la propriul bine pe termen scurt, nu avem curaj. Ne-am împăcat cu ideea de a fi săraci sau de a avea o calitate a vieții scăzută și dăm vina pe clasa politică, clasă pe care o dată la 4 ani tot noi o votăm.

Orice partid ajuns la guvernare trebuie să aibe o opoziție. Dacă aceasta nu e destul de puternică, oamenii sunt nevoiți să suplineze această slăbiciune. Trăim intr-o democrație, dar gândim la fel ca  în comunism. Nu  reacționăm!

Trăim într-o societate comună unde într-o anumită măsură depindem unul de celălalt.

Fiecare are dreptul de a alege cum vrea,dar atunci când pui ștampila  în dreptul cuiva știind că vei primi o sumă modică, câd votezi doar petru a obține foloase necuvenite sau la îndrumarea cuiva, atunci când nu ești informat sau în cel mai rău caz, când nu votezi, mă condamni implicit și pe mine la o viață grea, unde trebuie să imi iau totul cu forța.

Nu condamna oameni nevinovați, nu fi lingău, votează informat, votează neinfluențat, votează corect! Mă uit cu groază la clasa politică din România, mă uit cu groază la știri (unde văd doar chestii negative), văd aceleași fețe obosite si mincinoase în politica și ………………… e vina noastră!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *